Országos határrendészeti összesítő

2021. 08. 26., cs - 02:13
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 25-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 384 határsértőt tartóztattak fel és 141 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 30 esetben összesen 154 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Katymár, Bátmonostor, Dávod, Tataháza, Bácsszentgyörgy, Csikéria, Vaskút, Mélykút, Tompa, Hercegszántó-Hóduna, Mátételke, Kelebia, Madaras, és Gara közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 159 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Makó, Szeged-Szöreg, Kübekháza, Zákányszék, Mórahalom, Apátfalva, és Öttömös közigazgatási területén.

Fejér megyében a rendőrök 1 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Kulcs térségében.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 38 fő határsértőt tartóztattak fel Várbalog közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök 1 esetben 4 főt tartóztattak fel Bábolna külterületén.

Pest megyében 1 esetben 5 fő határsértőt tartóztattak fel Diósd térségében.

Tolna megyében 1 esetben 5 fő határsértőt tartóztattak fel Dunaföldvár közigazgatási területén.

Vas megyében 2 esetben 10 főt tartóztattak fel Bucsu, és Bozsok közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, iraki, bangladesi, líbiai szomáliai, pakisztáni, palesztin, jemeni, marokkói, és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben Bács-Kiskun és 1 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 141 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7 fővel szemben indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.