Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 06., h - 01:17
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 375 határsértőt tartóztattak fel és 81 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 26 esetben összesen 202 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Vaskút, Bátmonostor, Bácsalmás, Kunbaja, Katymár, Kelebia, Csikéria, Kiskunhalas, Tompa, Hercegszántó-Budzsak, Mátátelke, Csátalja, Kunfehértó, és Bácsszőlős közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 20 esetben összesen 161 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kübekháza, Mórahalom, Ásotthalom, Apátfalva, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, és Kiszombor közigazgatási területén.

Budapesten a rendőrök 1 esetben összesen 1 határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 11 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során tunéziai, marokkói, szír, líbiai, szomáliai, iráni, afgán, pakisztáni, albán, koszovói, egyiptomi, bangladesi, török, állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Bács-Kiskun és 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 81 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 2 határsértőt fogtak el Győr-Moson-Sopron megyében. Embercsempészés miatt 2 fővel, közokirat-hamisítás miatt 1 fővel szemben indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.