Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 16., cs - 04:43
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 15-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 368 határsértőt tartóztattak fel és 159 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 29 esetben összesen 175 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Dusnok, Fajsz, Dunavecse, Sárhát, Mélykút, Hercegszántó-Hóduna, Újmohács, Kisszállás, Solt, Bácsbokod, Tompa, Madaras, Érsekcsanád, Homorúd és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Deszk, Röszke, Szeged, Mórahalom, Ferencszállás, Kiszombor, Szeged-Szőreg, Szatymaz, Klárafalva, Földeák, Ásotthalom, Szeged és Kübekháza közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Börcs külterületén 3, Abda közigazgatási területén 20 főt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében, Tata külterületén 12 személyt tartóztattak fel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Fehérgyarmaton 1, Vas megyében, Kőszegen 11, Horvátzsidány külterületén 9 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, líbiai, algériai, guineai, palesztin, bangladesi, indiai, pakisztáni, török, tunéziai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben összesen 159 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 142 személyt, Csongrád-Csanád megyében 17 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 6 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 7, közokirat-hamisítás miatt 1 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta, majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.