Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 19., v - 01:05
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 105 határsértőt tartóztattak fel Kiskunhalas, Bácsalmás, Hóduna, Bácsbokod, Újmohács, Nagybaracska, Vaskút, Katymár, Madaras és Kalocsa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom, Kübekháza, Deszk, Mórahalom, Szatymaz és Ruzsa közigazgatási területén.

Tolna megyében a járőrök Bogyiszló és Bátaszék közigazgatási területén 9, Győr-Moson-Sopron megyében Nagyszentjános külterületén 20, továbbá Budapest területén 1 illegális migránst tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, szír, líbiai, afgán, iráni, palesztin, valamint pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Bács-Kiskun, 7 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában három ember ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.