Sopron külterületén állították meg a rendőrök az embercsempészt

2021. 09. 03., p - 09:31
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M85-ös számú úton, Sopron közelében állítottak meg az egyenruhások egy gépjárművet, amelyben a sofőr öt illegális migránst akart Ausztria területére juttatni.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 3-án 8 óra 55 perckor egy román honosságú járművet ellenőriztek az M85-ös számú úton, Sopron környezetében. A járőrök megállapították, hogy a gépkocsit egy román férfi vezette, és a járműben öt – magukat indiai állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

.

A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta, majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.