Tizenegy illegális migráns Röszkénél

2019. 01. 12., szo - 07:47
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenegy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A rendőrök 2019. január 12-én 4 óra 30 perckor egy szerb honosságú kamionban, két illegális migránst találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Az átkelőhely mellett 5 óra 45 perckor hat határsértőt tartóztattak fel, majd egy órával később, egy újabb szerb kamionban további három határsértőt találtak megbújva.
Ellenőrzésük során a hatfős csoport tagjai koszovói, míg a kamionban megbújtak férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.