Tizenegy illegális migráns Röszkénél

2019. 01. 12., szo - 07:47
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenegy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A rendőrök 2019. január 12-én 4 óra 30 perckor egy szerb honosságú kamionban, két illegális migránst találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Az átkelőhely mellett 5 óra 45 perckor hat határsértőt tartóztattak fel, majd egy órával később, egy újabb szerb kamionban további három határsértőt találtak megbújva.
Ellenőrzésük során a hatfős csoport tagjai koszovói, míg a kamionban megbújtak férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.