Török embercsempész Röszkén

2019. 03. 21., cs - 20:50
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

Az osztrák honosságú Volkswagen Passattal érkező asszony 2019. március 21-én nem sokkal 14 óra után jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök és a pénzügyőrök a jármű ellenőrzése során egy férfit találtak a csomagtartóban a bőröndök között megbújva. Az utas török állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A jármű vezetőjével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók a sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki. Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vaddisznót lopott

Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.

 

Halálos balesetet okozott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópálya-szakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.

 

Lopás miatt keressük

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének azonosításához.