Újabb embercsempészt fogtak a Fejér megyei rendőrök

2021. 11. 29., h - 20:16
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pentele hídon állítottak meg a járőrök egy román honosságú járművet, amelyben a román sofőrön kívül 15 illegális migráns tartózkodott.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M8-as autópálya 82+600-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon ellenőriztek 2021. november 29-én 20 órakor egy román honosságú járművet, amelyet egy 21 éves román állampolgár vezetett.

Az intézkedés során a gépjármű utasterében 15, magát török állampolgárnak valló férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a rendőrségre előállították, az illegális migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.