Újabb fogás

2021. 10. 13., sze - 12:03
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves román férfi ellen, aki 28 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján a Pest megyei rendőrök 2021. október 13-án 11 óra 10 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőhelyénél kivezettek egy német honosságú kisbuszt. A járművet egy 32 éves román férfi vezette, az utastérben 28 külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a magyar sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam