Veszprémi rendőrök fogták el az embercsempészt

2021. 10. 18., h - 12:54
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Harminc illegális migránst szállított járművével egy bolgár férfi.

A veszprémi rendőrök állampolgári bejelentés alapján 2021. október 18-án 11 óra 50 perckor a 82-es számú főúton – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén – Veszprémvarsány térségében ellenőriztek egy kistehergépkocsit, amelyet egy 45 éves bolgár férfi vezetett.  A tehergépjármű rakterében az egyenruhások harminc külföldit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A bolgár sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.