Alkalom szüli a tolvajt

2019. 02. 12., k - 10:18
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti járőrök 5 perc alatt elfogták a kerékpártolvajt.

Kecskeméten, a Mártírok útja egyik üzleténél egy lezáratlanul letámasztott kerékpárt lopott el 2019. február 11-én 20 órakor egy ismeretlen elkövető. A tulajdonos észrevette a lopást, és az elkövető után szaladt, miközben telefonon értesítette a rendőrséget. A járőrök 5 perccel később a Kurucz téren igazoltatták a kerékpárt hajtó O. Imrét. A 22 éves férfi a rendőröknek beismerte a lopást. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai annak érdekében, hogy az Ön kerékpárját ne tudják eltulajdonítani:

•Mindig lakatolja le kerékpárját, akkor is, ha csak öt percre szalad be a boltba, vagy a postára.

•A kerékpár lezárásához válasszon erős, vastag láncú vagy komolyabb U-alakú lakatokat, még ha azok drágábbak is! A tolvajok elsősorban azokat a bicikliket keresik, amelyeket vékonyabb vagy egyszerű számzáras lakattal zártak le.

• Amennyiben hosszabb időre kénytelen ott hagyni kerékpárját, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.

• Ne tárolja a kerékpárját (még lezárva sem) lépcsőházak folyosóján, pincéjében! A lezárt folyosó sem jelent különösebb akadályt a tolvajoknak. Amennyiben közterületen állítja le a kerékpárt, érdemes forgalmas, frekventált helyet választani, ahol sok ember jár.

• Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolja le könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez!

• Javasoljuk, hogy jegyezze fel kerékpárja egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), amelyekről érdemes fényképet is készíteni. Amennyiben megtörténik a baj ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

6 hasznos tipp:

  1. Ne hagyja őrizetlenül kerékpárját egy pillanatra sem, ez a legjobb zár!
  2. Ha a kerékpárt ott kell hagyni valahol, mindig zárja, bármilyen rövid is az idő!
  3. Inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  4. A kerékpárzár minősége álljon arányban a kerékpár árával!
  5. Amihez lezárja a kerékpárt, legyen legalább olyan erős, mint a lakat!
  6. Vásárláskor írja fel a vázszámot, érdemes fotót is készíteni kétkerekűjéről!

 

Fotó: Internet


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.