Azt hitték megoldották

2019. 08. 24., szo - 08:54
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szentesi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy helybeli nővel és férfival szemben, akik egy forgalomból kivont jármű rendszámát szerelték fel egy másik személyautóra, és így közlekedtek azzal.

A megalapozott gyanú szerint a 30 éves férfi 2019. év elején édesanyja Opeljára – mivel annak műszaki engedélye lejárt és a hatósági jelzéseit le kellett adnia – egy forgalomból kivont gépkocsi rendszámtábláit szerelte fel. Ezt követően a gyanúsított és 22 éves élettársa többször is használták a járművet a közúti forgalomban.
A járőrök 2019. június 10-én este Szentes külterületén állították meg őket, majd az ellenőrzés során megállapították, hogy a jármű hamis hatósági jelzéssel közlekedett. A pár ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásukon beismerő vallomást tettek.
A Szentesi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.