Balesetek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018. 11. 06., k - 09:13
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt 2018. november 5-én délután Kuncsorba belterületén. Egy mezőtúri lakos közlekedett személygépkocsijával a Dózsa György úton, amikor későn észlelte a vele azonos irányba kerékpározó férfit, akinek nekiütközött. A baleset következtében a biciklis elesett és az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos sérülést szenvedett.

k

Szintén a követési távolság be nem tartása miatt történt baleset Berekfürdő külterületén is 2018. november 5-én a reggeli órákban. Egy személygépkocsi vezetője nem tartott kellő követési távolságot egy előtte forgalmi ok miatt lassító munkagép mögött és nekiütközött. A baleset következtében a vétlen gépjármű vezetője – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.

k

 

k

Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek!

Járművel másik járművet csak olyan követési távolságban kövessenek, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött, annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni!

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy ne csak a gépjárművezetők, de a kerékpárosok is betartsák a közlekedési szabályokat. Kiemelt figyelmet kell fordítani a látás és láthatóság szerepére! Az autósok a nem megfelelően kivilágított kerékpárosokat nehezebben veszik észre, ami közlekedési baleset bekövetkezéséhez vezethet.

Vezessenek óvatosan és körültekintően!

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fegyelmi

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa.