Baleseti összesítő Nógrád megyéből

2019. 12. 02., h - 08:02
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában két közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Egy 50 éves férfi haladt 2019. december 1-jén 10 óra 45 perckor személygépkocsival Szendehelyen, a Váci úton, amikor  nekiütközött az előtte vele azonos irányba közlekedő, egy kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló személygépkocsinak. A balesetben egy személy sérült meg.

Az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

A déli órákig borult lesz az ég, majd észak felől gyorsan felszakadozik, jelentősen csökken a felhőzet. Reggel, délelőtt az ország északkeleti harmadában és a főváros térségében havazás, délen, és az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon döntően eső lesz a jellemző, de a kettő közti átmeneti zónában eső, havas eső, fagyott eső, havazás, néhol ónos eső egyaránt előfordulhat. (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Nógrád megyébe is megérkezett az első hó. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban.

  • Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljon útnak! Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok állapotára!
  • Elindulás előtt tisztítsa meg a hótól borított járművét és gondoskodjon arról, hogy semmi ne zavarja a szabad kilátásban!
  • Óvatosan válassza meg autója sebességét, ügyeljen a megfelelő követési távolság betartására! Számoljon azzal, hogy nedves, csúszós úton a jármű féktávolsága megnő!
  • Jegesedésre különösen hidak és felüljárók útburkolatán lehet számítani, ezért ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!
  • Legyen gépkocsija csomagtartójában hólánc, hólapát, vonókötél, elemlámpa, láthatósági mellény és pokróc! 
  • Öltözködjön rétegesen! Legyen önnél megfelelő mennyiségű folyadék és feltöltött akkumulátorral rendelkező mobiltelefon is!
  • Hosszabb útra történő elindulás előtt tájékozódjon az időjárási körülményekről és az útviszonyokról!
  • Sűrű ködben használjon ködlámpát!

...hogy mindenki hazaérjen! 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam