Baleseti összesítő Nógrád megyéből

2021. 07. 15., cs - 09:19
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt három napon egy halálos, hat személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Mint arról korábban hírt adtunk, Nagyoroszi belterületén, a Petőfi úton 2021. július 14-én 2 óra 20 perc körül eddig ismeretlen járművel annak vezetője egy gyalogost ütött el, aki a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. Az ismeretlen személy az elütést követően nem állt meg, és nem nyújtott tőle elvárható segítséget a sérült részére, hanem továbbhajtott a helyszínről.

Egy 14 éves lány 2021. július 12-én 17 óra 45 perc körül Salgóbánya irányából Somoskőújfalu felé kerékpározott, amikor elesett, és megsérült.

Személygépkocsival közlekedett ugyanezen a napon 18 óra 11 perc körül egy 32 éves férfi Salgótarján belterületén, a Budapesti úton, amikor egy vele azonos irányban és forgalmi sávban közlekedő másik személygépjárműnek hátulról neki ütközött. A baleset következtében egy személy sérült meg.

Etes felől Ságújfalu irányába haladt 19 óra 40 perc körül egy 41 éves nő gépkocsijával, aki frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő gépjárművel. A balesetben hárman sérültek meg.

Dejtár belterületén 2021. július 13-án 17 óra 40 perckor egy 43 éves férfi közlekedett gépjárművel, amikor az előtte azonos irányba haladó, majd nagy ívben jobbra kanyarodó gépkocsinak ütközött. A balesetben az egyik jármű utasa sérült meg.

Egy 12 éves fiú 2021. július 14-én 14 óra 45 perc körül kerékpározott Patak belterületén, az Ifjúság útja irányából a Béke utca irányába, amikor a köves útpadkára hajtott, majd megcsúszott, elesett és ennek következtében megsérült.

Szalmatercs irányából Salgótarján irányába személygépkocsival közlekedett ugyanezen a napon 18 óra körül egy 71 éves férfi, amikor az útpadkára, majd a bokros területre hajtott. A baleset következtében a gépjármű utasa sérült meg.

Nógrád megye területén az elmúlt három napon további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a figyelmet, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén KRESZ, előírja a járművezetők részére a baleset helyszínén végrehajtandó feladatokat. Ha a baleset halált, vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

Ha személyi sérülés nem történt, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kér és értesítette a rendőrséget, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk. Ha nincs személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, kötelesek egymás számára a személyazonosságukat igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítást kötöttek.

Amennyiben a közlekedési baleset során személyi sérülés történik, illetve akkor, ha egy jármű kigyulladt, a balesettel nem érintett járművek vezetői is kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani.

Kérjük, tartsák be a közlekedési szabályokat, vezessenek óvatosan!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.