Baleseti összesítő Vas megyéből

2021. 11. 25., cs - 07:49
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, 2021. november 24-én 5 óra és 2021. november 25-én 5 óra közötti időben kettő, súlyos és három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. november 24-én, Szombathely külterületén. Egy nemesbődi lakos személyautóval közlekedett a 86-os számú főúton Nemesbőd felől a Zanati úti körforgalom irányába. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére a körforgalmú kereszteződésbe hajtott és összeütközött egy ott közlekedő kerékpárossal. A balesetben a biciklis könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. november 24-én, Szombathelyen. Egy gyöngyösfalui lakos személygépkocsival közlekedett a Zanati úton a Sas utca felől a Szent Márton utca irányába, amikor haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, áttért a szemközti forgalmi sávba és autójával a vasúti felüljáró falának csapódott. A balesetben a gépkocsi utasa súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Súlyosan megsérült annak a személygépkocsinak a vezetője, aki 2021. november 24-én szenvedett balesetet Bajánsenyén. Egy őriszentpéteri lakos a Vörösmarty Mihály utcában a határátkelőhely felől a Rákóczi Ferenc utca irányába közlekedett, amikor balra kanyarodása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésbe és összeütközött egy ott közlekedő tehergépkocsival. Az esetet a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ittasan szenvedett könnyű sérüléssel járó balesetet egy sofőr 2021. november 24-én, a délutáni órákban, a 8714-es számú úton. Egy cáki lakos személyautóval közlekedett Felsőcsatár felől Narda irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett és autójával a vízelvezető árokba sodródva, a tetejére borulva állt meg. A rendőrök az intézkedés során alkoholtesztert alkalmaztak a jármű vezetőjével szemben, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A férfival szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Ittasan okozott könnyű sérüléses balesetet egy járművezető 2021. november 24-én, Gércén. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a Kossuth Lajos utcában Vásárosmiske felől Sárvár irányába, amikor haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen ütközött egy vele szemben közlekedő gépkocsival. A balesetben az egyik gépkocsi utasa megsérült. Felmerült a gyanú, hogy a balesetet okozó férfi alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, ezért további mintavételre is sor került. A Sárvári Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja, az ittas járművezetés miatt pedig közigazgatási hatósági eljárást indítottak a rendőrök.

Az őszi hónapok velejárói a rövidülő nappalok és a ködös, párás, hideg reggelek. Ez az időszak próbára teszi még a gyakorlottabb gépjárművezetőket is. A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak.

Kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban! 

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

 

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.