"Bűnmegelőzési maraton" Badacsonytomajon

2019. 03. 14., cs - 16:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Kétnapos prevenciós kurzust tartottak a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai.

Badacsonytomaj Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a bűnmegelőzés és a közlekedésbiztonság növelése érdekében rendezte meg kétnapos szemléletformáló tréningjét a település lakosságának 2019. március 11-12. között. A képzések megtartására a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársait kérték fel.

A két nap során a résztvevők megismerték a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia irányelveit, ezen belül kiemelt helyet kaptak a családdal, ifjúsággal és az idősek védelmével foglalkozó területek, a települések, közterületek biztonsága és a szerfogyasztás, valamint az internetes jogsértések megelőzése is.

A közlekedési balesetek csökkentése érdekében az egyenruhások részletesen elemezték a főbb baleseti okokat és a települést érintő főbb veszélyforrásokat. Felhívták a figyelmet a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, az ittas járművezetés veszélyeire, és ismertették a város lehetséges forgalomtechnikai megújítását.

A kurzus zárásaként Badacsonytomaj Bűnmegelőzési Stratégiájának megújítására is sor került a jelenlévők aktív közreműködésével.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam