Egyeztető fórum Monoron

2018. 05. 16., sze - 18:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kölcsönösen értékelték a roma nemzetiségi önkormányzatok és a rendőrség az elmúlt évi együttműködésüket, meghatározták a 2018. évi feladatokat, egyeztették programjaikat.

Zahorecz Sándor r. alezredes, a Monori Rendőrkapitányság vezetőjének kezdeményezésére 2018. május 15-én egyeztető fórumra került sor a kapitányság épületében, amelyen az illetékességi területen működő roma nemzetiségi önkormányzatok többségének vezetői vettek részt.

A kapitányságvezető tájékoztatást adott a romák felzárkóztatásával foglalkozó oktatási intézményekben, társadalmi és civil szervezetekben folytatott bűn- és baleset-megelőzési programokról, továbbá a roma nemzetiségi önkormányzatok koordinátorai számára szervezett közigazgatási, büntető-eljárásjogi, bűnmegelőzési képzésekről, előadásokról, a roma származású fiataloknak szóló rendvédelmi programokról is. Ismertetésre kerültek a rendészeti szakgimnáziumok, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvételi feltételei, ahogy a fórum keretében téma volt a roma fiatalok rendőrré válásának lehetőségei, a rendőri pálya választásának ösztönzésére kiírt pályázat igénybevételének lehetőségei és a  rendőrségi nyílt nap programjai is.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.