Egyeztető fórum Monoron

2018. 05. 16., sze - 18:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kölcsönösen értékelték a roma nemzetiségi önkormányzatok és a rendőrség az elmúlt évi együttműködésüket, meghatározták a 2018. évi feladatokat, egyeztették programjaikat.

Zahorecz Sándor r. alezredes, a Monori Rendőrkapitányság vezetőjének kezdeményezésére 2018. május 15-én egyeztető fórumra került sor a kapitányság épületében, amelyen az illetékességi területen működő roma nemzetiségi önkormányzatok többségének vezetői vettek részt.

A kapitányságvezető tájékoztatást adott a romák felzárkóztatásával foglalkozó oktatási intézményekben, társadalmi és civil szervezetekben folytatott bűn- és baleset-megelőzési programokról, továbbá a roma nemzetiségi önkormányzatok koordinátorai számára szervezett közigazgatási, büntető-eljárásjogi, bűnmegelőzési képzésekről, előadásokról, a roma származású fiataloknak szóló rendvédelmi programokról is. Ismertetésre kerültek a rendészeti szakgimnáziumok, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvételi feltételei, ahogy a fórum keretében téma volt a roma fiatalok rendőrré válásának lehetőségei, a rendőri pálya választásának ösztönzésére kiírt pályázat igénybevételének lehetőségei és a  rendőrségi nyílt nap programjai is.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elvette a telefonját

Egy cselekvőképességében korlátozott fiatalember telefonját vette el egy magyarcsanádi fiú. A makói nyomozók a gyanúsítottat előállították és kihallgatták. Vele szemben kifosztás miatt indult eljárás.

 

Garázdaság miatt keressük

Az újlipótvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Garázdaság Gyálon

Egy közlekedési konfliktust követően bántalmazták egymást az érintettek és családtagjaik.