Egyszerű, de nem jogszerű

2021. 11. 25., cs - 17:32
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kölcsönkért személygépkocsi rendszámát rakta fel egy férfi egy ideiglenesen a forgalomból kivont autóra Orosházán. A felrendszámozott autóval a tulajdonos tudta nélkül közlekedett is. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Egyedi azonosító jellel visszaélés és jármű önkényes elvétele bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 26 éves férfit, mert Orosházán 2021. augusztus 5-én egy kölcsönkért autó rendszámát feltette egy ideiglenesen a forgalomból kivont kocsira. Miután végzett a szereléssel, a tulajdonos tudta nélkül használta is a járművet, amivel egyébként nem lehetett volna közlekedni. Az orosházi férfi az élettársa fiát akarta hazavinni, kihallgatásán azt mondta: „úgy gondoltam, hogy ez lesz a legegyszerűbb…”. Egyszerű volt, de nem jogszerű, így a férfi ellen büntetőeljárás indult. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. november 23-án továbbította az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.