Eltiltották, mégis vezetett, ittasan

2019. 11. 11., h - 08:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel járó és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány egy személyt vett őrizetbe és tíz főt fogott el. Hat embert állítottak elő, köztük ötöt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést két esetben hajtottak végre.

A járőrök 2019. november 10-én 18 óra 17 perckor Tapolca-Diszel belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 56 éves zalahalápi lakost. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. A rendőrök megállapították azt is továbbá, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mivel a Tapolcai Járásbíróság 2019. november 22-ig eltiltotta a járművezetéstől. Ezt követően a sofőrt elfogták és előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.