Eltiltva és ittasan vezetett – a zalaegerszegi rendőrök elfogták

2020. 07. 16., cs - 07:21
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Büntető-, és szabálysértési eljárás is indult az 59 éves zalaegerszegi férfi ügyében.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság motorkerékpáros forgalomellenőrző járőrei 2020. július 15-én 15 óra 18 perckor Zalaegerszegen, a Napsugár utcában ellenőriztek egy Volkswagen típusú személyautóval közlekedő 59 éves helyi férfit. Az igazoltatás során az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a járművezetéstől pedig jogerősen eltiltották. A rendőri intézkedés során felmerült a gyanúja annak is, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt alkohol fogyasztott, ezt a helyszínen alkalmazott alkoholteszter is igazolta, mert pozitív értéket jelzett. A férfit elfogták, és további mintavételre előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján az ügyben büntetőeljárás indult.

A rendőrök a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, őt 72 órán belül bíróság elé állítják.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

- Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben.

- Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

- Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!

- A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

- Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.