Engedélyek és rendszámok nélkül ittasan

2019. 06. 10., h - 07:41
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A zalai járőrök 2019. március 30-án 15 óra 48 perckor Kustánszegen ellenőriztek egy járműszerelvényt és annak vezetőjét. Az 57 éves helyi sofőr forgalmi rendszám nélküli Suzuki személygépkocsival vontatott egy szintén hatósági jelzés nélküli utánfutót, amikor az egyenruhások megállították. A férfinak vezetői engedélye nem volt, a járművek forgalmi engedéllyel sem rendelkeztek.

Az igazoltatás során a rendőrök alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért a férfit elfogták és további mintavétel céljából előállították.

A zalaegerszegi rendőrök a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárásban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. A közlekedési szabálysértések miatt külön eljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.