Engedélyek és rendszámok nélkül ittasan

2019. 06. 10., h - 07:41
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A zalai járőrök 2019. március 30-án 15 óra 48 perckor Kustánszegen ellenőriztek egy járműszerelvényt és annak vezetőjét. Az 57 éves helyi sofőr forgalmi rendszám nélküli Suzuki személygépkocsival vontatott egy szintén hatósági jelzés nélküli utánfutót, amikor az egyenruhások megállították. A férfinak vezetői engedélye nem volt, a járművek forgalmi engedéllyel sem rendelkeztek.

Az igazoltatás során a rendőrök alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért a férfit elfogták és további mintavétel céljából előállították.

A zalaegerszegi rendőrök a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárásban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. A közlekedési szabálysértések miatt külön eljárást kezdeményeztek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.