Építkezésről loptak, a rendőrök elfogták őket

2020. 11. 26., cs - 07:39
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csaknem nyolcmillió forint összértékben vitt el világítástechnikai eszközöket két szarvasi férfi egy felújítás alatt lévő épületből Szentesen. Lopás miatt kell felelniük.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2020 szeptemberében kezdett el dolgozni a belvárosban zajló építkezésen. A munkálatok során figyeltek fel egy lakattal lezárt helyiségre, amit a hónap végén fel is törtek. A raktárból több alkalommal vittek el különböző led lámpákat és tápegységeket, majd azokat eladták.

A Szentesi Rendőrkapitányságon 2020. november 18-án a felújítást végző cég vezetője tett feljelentést. A nyomozók - a Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve - adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményként rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket elfogtak, ezt követően a rendőrkapitányságra előállítottak. Velük szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásukat követően a nyomozók őrizetbe vették őket és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A megtartott kutatások során a rendőrök lefoglalták az eltulajdonított tárgyak egy részét, azokat visszaadják a tulajdonosnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismerősétől lopott

Az oroszlányi rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

 

Tragédia a 6-s főúton

Egy ember meghalt, amikor személyautó ütközött tehergépkocsival a főút Ercsi és Érd közötti szakaszán.