Futottak a békéért

2020. 02. 16., v - 09:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök is részt vettek a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet által rendezett futás napja rendezvényen.

Hagyományteremtő szándékkal Veszprémben első alkalommal 2016-ban az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ szervezte meg a futást. A mozgalom 2006 óta világméretű, 134 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. A hetven éve megalakult Nemzetközi Katonai Sporttanács évfordulójára emlékezve a tagországok a sport segítségével népszerűsítik a békét a nemzetek hadseregei között.  Az idei futást a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szervezte meg 2020. február 14-én délelőtt Veszprémben a Kolostorok és Kertek völgyében. A résztvevőknek a bemelegítés után 2020 métert kellett teljesíteniük. A versenyen rendőrök, katonák, katasztrófavédelmi és büntetés-végrehajtásban dolgozók, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselői vettek részt. 

A rendőrök közül elsőként Takács Krisztián rendőr zászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetője ért célba.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.