Gyalogos-átkelőhelyen ütötte el az asszonyt

2019. 01. 20., v - 12:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás egy 86 éves budapesti férfi ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 86 éves budapesti lakos 2018. szeptember 19-én 10 óra körül Felsőörs belterületén közlekedett személygépkocsijával. Haladása során azonban egy balra ívelő kanyarban nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó helyi lakosnak és elütötte.  A baleset következtében a 70 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Martonvásár közelében, a Balaton felé vezető oldalon lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépjárművezetők.

 

Átszerelte a rendszámot, a rendőrök elfogták

A Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást az ellen a fürgedi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont Hyundai típusú autóra kiadott rendszámot tett egy Volkswagenre, és úgy közlekedett vele.