Győr-Moson-Sopron megyei összesítő

2021. 09. 07., k - 07:11
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra mérlege számokban.

A rendőrök hét anyagi kárral és három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 8621-es számú úton, Iván térségében, 2021. szeptember 6-án 7 órakor. Egy 27 éves miháldi férfi közlekedett gépkocsival Iván felől, Pusztacsalád irányába, amikor az út melletti területről – féktávolságon belül – egy szarvasborjú ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban az elgázolt vad a helyszínen elpusztult.

.

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy:

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

A szolgálatot ellátó állomány összesen tizennégy embert fogott el, ebből hármat tetten értek a rendőrök, négy fővel pedig az ellenük érvényben lévő körözés miatt intézkedtek. 

A járőrök intézkedéseik alkalmával huszonnégy közigazgatási és tizenhét helyszíni bírságot szabtak ki, hét esetben büntetőfeljelentést, míg tizennégy esetben szabálysértési feljelentést tettek.

Az egyenruhások 531 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során egy esetben indult büntetőeljárás a műszer pozitív jelzése alapján.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Dunakilitin, a Kossuth Lajos utcában, 2021. szeptember 6-án 14 óra 20 perckor. Egy 48 éves bezenyei férfi személygépkocsijával - elindulás közben - nem biztosított elsőbbséget a mellette elhaladó autónak, amelynek következtében összeütköztek. A balesetet okozó sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszt pozitív értéket mutatott, ezért őt a járőrök további mintavétel érdekében előállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta, majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.