Hétvégi összesítő

2019. 12. 02., h - 02:52
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző három nap eseményei.

Magyarország területén 2019. november 29-én 0 órától 2019. december 1-jén 24 óráig a rendőrök 124 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 4 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 4 ember vesztette életét, 44 súlyos és 76 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 479 személyt fogott el, közülük 77 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 258 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 458 személyt állítottak elő, köztük 216 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 31 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 287 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és a katonák 261 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 55 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Hazánk területén 42 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 2 személy ellen közokirat-hamisítás, 1 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Lovasok Nógrád megyében

Napjainkra a ló első számú közlekedési erőforrásból hobbiállat és sporttárs, a természet szemet gyönyörködtető eleme lett. Szeretjük, becsüljük, kikapcsolódunk vele, ha hátára kapunk. A kedvtelés és a hagyományőrzés mellett létezik azonban olyan helyzet is, amelyben a patások a mai napig komoly feladatok ellátását szolgálják.