Hírek Bács-Kiskun megyéből

2020. 11. 30., h - 08:23
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. november 29-én 0 óra és 24 óra között négy esetben tizennyolc illegális migránst tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére, így a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány összesen ötvennégy határsértőt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tompai határátkelőhelyen 5 óra 54 perckor egy szerb nő jelentkezett kilépésre. Útlevele ellenőrzésekor kiderült, hogy abban hamis bélyegzőlenyomatok vannak. Az asszonyt előállították, és vele szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

 

A nyomozók és járőrök tegnap öt személyt fogtak el, és további három előállításáról intézkedtek. Egyikük bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 12 óra 15 perckor őrizetbe vették S. Zoltán budapesti lakost. A 36 éves férfivel szemben a Fővárosi Törvényszék garázdaság gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

 

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.

Kunszentmiklós külterületén, az 5211-es számú úton közlekedett 8 óra 40 perckor egy 44 éves tassi lakos egy személyautóval. A helyszíni szemle adatai alapján a nő az út 34-es kilométerénél megcsúszott, és belehajtott az árokba. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a baleset során a sofőr súlyosan, míg 13 éves utasa könnyebben megsérült.

 

A gépjárművezetők figyelmét felhívjuk arra, hogy az út- és látási viszonyok a hideg évszak közeledtével folyamatosan romlanak, és a közlekedést a csapadék különböző formái nehezítik. Kérjük, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően, alkalmazkodva a megváltozott időjárási viszonyokhoz!

Ne feledjék, a balesetek megelőzhetőek!

                                                                                                        … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.