Hírek Fejér megyéből

2020. 04. 05., v - 07:58
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset és ittas járművezetés miatt történt rendőri intézkedések.

Egy személygépkocsival a 6-os számú főúton közlekedő rácalmási lakos 2020. április 4-én délelőtt figyelmetlensége miatt lehaladt az úttestről, és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árokba csapódott. A baleset során a 63 éves járművezető megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A baleset körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ráckeresztúron, a Hősök téren segédmotoros kerékpárral közlekedő 58 éves helyi lakost ellenőriztek a rendőrök 2020. április 4-én délelőtt, melynek során alkoholszondát is alkalmaztak. Ennek eredménye pozitív lett, ezért a férfit további mintavétel céljából a rendőrségre előállították. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Gárdonyi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség felhívja a közúti forgalomban résztvevők figyelmét arra, hogy tilos a szeszes ital fogyasztása utáni járművezetés! Az alkoholos állapot a vezető cselekvési képességét hátrányosan befolyásolja, a reakcióidőt megnyújtja. Ezáltal az ittas járművezető nemcsak magára jelent veszélyt, de a közlekedés valamennyi résztvevőjének életére és testi épségére is fokozottan kockázatos.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.