Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2020. 02. 17., h - 09:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

Az elmúlt napon a megye rendőrei öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Rendőrök ellenőriztek Berekfürdő belterületén 2020. február 16-án 13 óra 40 perc körül egy személygépkocsival közlekedő férfit. A karcagi lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a sofőrt előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol további két alkalommal is pozitív értéket fújt. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a 49 éves férfi úgy ült volán mögé, hogy a vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

Ugyancsak ittasan ült személygépkocsija volánja mögé az a berekfürdői férfi, akit a rendőrök ellenőriztek Berekfürdő belterületén 2020. február 16-án 15 óra 40 perc körül. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra.  A 31 éves férfi a hiteles légalkoholmérő készüléken további két alkalommal is pozitív eredményt fújt. A rendőrök a helyszínen elvették a berekfürdői lakos vezetői engedélyét.

A Karcagi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást a jogsértők ellen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, toleranciát mutatva vesznek részt a közlekedésben.

 … hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam