Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2021. 07. 25., v - 07:14
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

Az elmúlt napon a megye rendőrei két személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint hét ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy rákóczifalvai lakos közlekedett személygépkocsival a 442-es úton Martfű irányából Szolnok felé 2021. július 24-én a reggeli órákban. Haladása során a férfi egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a gépkocsi irányítása felett, és a menetiránya szerinti jobb oldalra kisodródott, ahol a kavicsos felületen az autó megcsúszott, majd a menetiránya szerinti bal oldalba áthajtott és a Tisza folyó árterében, a tetejére borult. Az ellenőrzés során a rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások megállapították, hogy a gépjárművezető nem tartotta magánál a vezetői engedélyét. Az elsődleges orvosi vélemény szerint, a baleset következtében az 59 éves férfi súlyos sérülést szenvedett.

A Szolnoki Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indított eljárást a férfi ellen.

Az ittas gépjárművezetőkkel szemben zéró tolerancia van érvényben Magyarországon. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

 ...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Buszbaleset az M1-es autópályán

A bal pályatesten a belső és külső sávot a helyszíni szemle idejére lezárták, a leálló sávban rendőri irányítás mellett halad a forgalom.