Hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

2020. 08. 01., szo - 08:01
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2020. július 31-én egy 53 éves cseh állampolgár. A rendőrök a férfi ellenőrzése alatt megállapították, hogy ellene a cseh hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben európai elfogatóparancsot adtak ki. A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai a körözött férfit őrizetbe vették, és értesítették az elfogatóparancsot kibocsátó külföldi hatóságot.  

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrsének munkatársai Gégényben vontak ellenőrzés alá egy személygépkocsival közlekedő 19 éves demecseri lakost 2020. július 31-én. A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a Nyíregyházi Rendőrkapitányág Szabálysértési Hatósága a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A rendőrök a gépkocsivezetőt előállították, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. Az intézkedés alatt a rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi az egyik hozzátartozójának tulajdonában lévő gépkocsival követte el a szabályszegést, amit annak tudta és beleegyezése nélkül vitt el. Emiatt vele szemben jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt külön büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két kilométeren belül kétszer is bemérték

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést hajtottak végre a 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán 2020. szeptember 29-én, amelyben álló helyzetű és menetközben történő sebességmérést kombináltan végeztek.

 

Két határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.