Hírek Vas megyéből

2018. 01. 12., p - 08:11
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további kettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. január 11-én, a 8708-as számú úton. Egy 21 éves osztrák állampolgárságú férfi személygépkocsival haladt Magyarnádalja felől a 8-as számú főút irányába, amikor a vasúti átjárót biztosító fényjelző készülék piros jelzése ellenére ráhajtott a sínekre és összeütközött az ott közlekedő vonattal. Az autó az ütközés következtében a vasúti töltésre csapódott, de mindeközben az átjárót biztosító fényjelző készülék árbócát is kidöntötte. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint a jármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A Körmendi Rendőrkapitányság az ügyben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek!

Anyagi kárral végződött baleset történt 2018. január 11-én, Bük belterületén. Egy német állampolgárságú férfi autójával tolatási manővert hajtott végre az egyik áruház parkolójában, amikor nekiütközött egy másik jármű hátuljának. A helyszíneléskor a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért munkatársaink a férfit előállították és vele szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A baleset körülményeit a Kőszegi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszesital-fogyasztásától!

A rendőrök 2018. január 11-én, Gérce belterületén elfogták és a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították azt a 25 éves rábapatyi lakost, akivel szemben a Sárvári Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Idős embereket loptak meg Pápán

Egy nap alatt két idős embert is meglopott Pápán egy 47 éves helyi férfi. Az egyik alkalommal társa is volt. A pápai rendőrök mindkettőjüket előállították a helyi kapitányságra.

 

Telefont lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Felismeri?

A pilisvörösvári rendőrök a lakosság segítségét kérik.

 

Ittasan hajtott az árokba

A férfi családi vita után italozott, majd autót vezetett Dombóváron, amivel az árokba hajtott. A dombóvári rendőrök vádemelést javasolnak ellene.

 

Marihuánát és speedet árult

A budapesti nyomozók pont akkor jelentek meg a ferencvárosi díler lakásánál, amikor a férfi hat kábítószer-fogyasztóval volt a pincében.

 

Segítsenek azonosítani!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettesek azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.