Hírek Vas megyéből

2018. 01. 12., p - 08:11
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további kettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. január 11-én, a 8708-as számú úton. Egy 21 éves osztrák állampolgárságú férfi személygépkocsival haladt Magyarnádalja felől a 8-as számú főút irányába, amikor a vasúti átjárót biztosító fényjelző készülék piros jelzése ellenére ráhajtott a sínekre és összeütközött az ott közlekedő vonattal. Az autó az ütközés következtében a vasúti töltésre csapódott, de mindeközben az átjárót biztosító fényjelző készülék árbócát is kidöntötte. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint a jármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A Körmendi Rendőrkapitányság az ügyben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek!

Anyagi kárral végződött baleset történt 2018. január 11-én, Bük belterületén. Egy német állampolgárságú férfi autójával tolatási manővert hajtott végre az egyik áruház parkolójában, amikor nekiütközött egy másik jármű hátuljának. A helyszíneléskor a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért munkatársaink a férfit előállították és vele szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A baleset körülményeit a Kőszegi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszesital-fogyasztásától!

A rendőrök 2018. január 11-én, Gérce belterületén elfogták és a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították azt a 25 éves rábapatyi lakost, akivel szemben a Sárvári Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hasznosították a tanultakat

Egy objektumvédelmi feladatát éberen ellátó rendőr és három kollégája életet mentett az id. Antall József rakparton. Egy bódult férfin segítettek.