Hírek Vas megyéből

2018. 09. 29., szo - 08:38
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kettő könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további nyolc,  anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Szeptember 28-án a Sárvár és Rábasömjén közötti útszakaszon egy személygépkocsival közlekedő sárvári lakost igazoltattak. Az intézkedés során a jármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították. A 43 éves férfivel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2018. szeptember 28-án Szombathelyen. Egy 37 éves sorokpolányi férfi kerékpárral közlekedett a Szent László utcában, amikor haladása során a Nádasdy Ferenc utcához érve a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen hajtott le az úttestre, ahol nekiütközött egy gépjárműnek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a kerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínelés során a kerékpárossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Szombathelyen, a Károlyi Gáspár téren 2018. szeptember 28-án egy helyi férfi gyalogosan közlekedett, az úttesten szándékozott átmenni, azonban figyelmetlensége miatt nekifutott egy személygépkocsinak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a közlekedők figyelmét, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától! 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.