Hírek Veszprém megyéből

2020. 03. 30., h - 07:55
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, három embert állított elő, közülük egyet ittas járművezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben hajtottak végre.

Hajmáskéren, a Tábori utcában közlekedett egy férfi Volkswagen típusú autóval 2020. március 29-re virradó éjszaka. Haladása során letért az úttest jobb oldalára, az árokba hajtott, és ezt követően a gépkocsi a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A helyszíni szemle során a rendőrök a 42 éves járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. A férfit további mintavétel céljából előállították, és ellene ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.