Hírek Veszprém megyéből

2020. 05. 29., p - 08:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy halálos kimenetelű és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, valamennyiüket bűncselekmény elkövetésén érték tetten. Négy főt állítottak elő, közülük egy embert ittas járművezetés miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben hajtottak végre.

A járőrök 2020. május 28-án a délelőtti órákban Veszprém belterületén igazoltattak egy gépjárművel közlekedő 55 éves ajkai lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, továbbá a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A járőrök a férfit ezt követően előállították a helyi rendőrkapitányságra, és ellene az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak, az ittas járművezetés miatt pedig a mért értéknek megfelelően közigazgatási bírságot szabtak ki rá.

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Kormányrendeletben meghatározottak megszegése miatt 2020. május 4. 0 óra és 2020. május 28. 24 óra között a rendőrök Veszprém megyében 10 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 2 szabálysértési feljelentést tettek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.