Hírek Veszprém megyéből

2021. 12. 01., sze - 07:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napon a rendőrök kettő személyi sérüléssel járó és kettő anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány négy embert őrizetbe vett, négy főt előállított, és hét személyt elfogott, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésén tetten értek.

Egy 37 éves férfi 2021. november 30-án 18 óra 55 perckor autójával közlekedett Veszprémben, a Stadion utcában az Egyetem utca felé. Haladása során a Stadion utca és az Egyetem utca kereszteződésében a járművel balra akart fordulni, azonban a kanyarodásakor elvesztette uralmát a gépkocsi felett, és azzal egy társasház oldalfalának ütközött. A baleset következtében a sofőr megsérült. A rendőri intézkedéskor felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a fiatalember a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített. Továbbá azt is megállapították az egyenruhások, hogy az eplényi lakos vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A férfit további mintavétel céljából a járőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Ellene – őrizetbe vétele mellett – a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek.

A fenti eseten túl további kettő sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei egyenruhások ittas járművezetés gyanúja miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.