Hűtővel loptak

2020. 01. 23., cs - 12:20
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát azzal a két férfival szemben, akik szivattyút és láncfűrészt loptak el Kiszomboron.

A gyanúsítottak 2019. október 23-án délután jelentek meg a sértett házánál, aki egy használt hűtőszekrényt árult. A műszaki cikk az ingatlan udvarán, egy melléképületben volt, amelyet idős tulajdonosa készségesen megmutatott az érdeklődőknek. Eközben az egyik férfi elterelte az asszony figyelmét, amíg társa az épületben tárolt láncfűrészt és szivattyút elrejtette a hűtőben. Ezt követően kifizették a hűtőgépet és távoztak. A sértett csak később észlelte a lopást, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók a beszerzett információk alapján rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A megtartott kutatások során a rendőrök lefoglalták a láncfűrészt, majd visszaadták a tulajdonosának.

A Makói Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.

A rendőrség a következőket javasolja az áldozattá válás elkerülése érdekében:

- Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket! Kerülje a házaló árusoktól való vásárlást! A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül! Hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül!

- Lehetőségeihez mérten szereltessen fel védelmi eszközöket (biztonságos kerítést, ablakrácsot, riasztókat, jelzőberendezéseket)!

- Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, és az értékesebb tárgyakat lehetőség szerint zárja el!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.