Ittas társának engedte át a vezetést

2019. 10. 06., v - 08:28
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök három személyi sérüléssel járó és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány nyolc főt fogott el. Tíz személyt állítottak elő, köztük nyolcat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést két esetben hajtottak végre. 

A járőrök 2019. szeptember 5-ére virradó éjszaka a 73-as számú úton, Veszprém-Szabadságpuszta határában igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 47 éves zirci lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, így őt előállították további mintavétel céljából a Veszprémi Rendőrkapitányságra. A mért értéknek megfelelően vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.
Az autóban tartózkodott annak tulajdonosa is, egy 44 éves szintén zirci férfi, aki ellen járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mivel úgy engedte át a gépkocsi vezetését társának, hogy a férfi ittas volt.

A fenti eseten  túl további két sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.