Ittas vezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Vas megyében

2020. 12. 30., sze - 09:15
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A celldömölki rendőrök mindkét férfi ellen büntetőeljárást indítottak.

A járőrök 2020. december 29-én egy segédmotor-kerékpárral közlekedő helyi lakost igazoltattak Köcskön. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a személy szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért őt mintavételre előállították. Munkatársaink megállapították azt is, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Vele szemben engedély nélküli járművezetés szabálysértés, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Celldömölki Rendőrkapitányság.

Ugyancsak ittasan ült volán mögé az a szombathelyi lakos is, akit 2020. december 29-én, az esti órákban Celldömölk belterületén igazoltattak a járőrök. A járművezetővel szemben az intézkedés során alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A férfival szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Celldömölki Rendőrkapitányság.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.