Ittasan balesetezett az engedély nélkül elvitt járművel

2019. 01. 14., h - 16:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 37 éves sümegprágai férfival szemben, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 37 éves sümegprágai lakos 2018. december 19-én az esti órákban egy Sümeghez közeli településről elvitte barátnője édesapjának gépjárművét annak tudta és beleegyezése nélkül. Haladása során a férfi a 73-as számú főútvonal egyik kereszteződésében kisodródott gépkocsijával és az árokba csúszott. A sofőrt a rendőrök barátnője édesapjának házánál igazoltatták, mivel a férfi a baleset után gyalogosan tért oda vissza. Az intézkedés során a járművezetővel szemben alkoholszondás vizsgálatot végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult.

A rendőrök a férfit előállították Sümegi Rendőrőrsre és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Átmásztak a kerítésen, keressük őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága az állampolgárok segítségét kéri az ismeretlen férfiak azonosításához.

 

13 illegális migráns

Bács-Kiskun megyében jogellenesen próbált Magyarország területére bejutni egy migránscsoport.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16000/131/2009. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Érden is közös érdek

Jól példázza a rend­őri hivatás négy évszakos, 24 órás jellegét az érdiek január 28-ai közterületi akciója. Mindegy, ha esik, ha fúj, szolgálatra menni kell, ez Érden is közérdek.

 

Télen is mozgalmas munka

Télen sem unatkoznak a vízirendőrök a Dunán, ezt bizonyítja, hogy amikor a riport készült, január 29-e egy átlagos napnak indult. Ám pár óra alatt felpörögtek az események.

 

Mikrobusszal segítenek

A 25. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás forgatagában került sor arra az eseményre, amelyen a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) átadott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) részére egy Mercedes Sprintert. Így már országos a Mobil Bűnmegelőzési Centrumok lefedettsége.