Ittasan balesetezett az engedély nélkül elvitt járművel

2019. 01. 14., h - 16:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 37 éves sümegprágai férfival szemben, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 37 éves sümegprágai lakos 2018. december 19-én az esti órákban egy Sümeghez közeli településről elvitte barátnője édesapjának gépjárművét annak tudta és beleegyezése nélkül. Haladása során a férfi a 73-as számú főútvonal egyik kereszteződésében kisodródott gépkocsijával és az árokba csúszott. A sofőrt a rendőrök barátnője édesapjának házánál igazoltatták, mivel a férfi a baleset után gyalogosan tért oda vissza. Az intézkedés során a járművezetővel szemben alkoholszondás vizsgálatot végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult.

A rendőrök a férfit előállították Sümegi Rendőrőrsre és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés Polgáron

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki egy késsel támadta meg ismerősét.

 

Elfogás hét órán belül

A rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalkorú fiút, aki megtámadott Miskolcon egy nőt, és elvette az értékeit.