Ittasan okozott közlekedési balesetet Vas megyében

2018. 04. 19., cs - 07:36
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Körmendi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le a magyarlaki gépjárművezetővel szemben folytatott eljárást.

Egy magyarlaki férfi 2017. november 1-jén személygépkocsival közlekedett a 8-as számú főúton Rönök felől Jakabháza irányába, amikor a főút 185-ös kilométerszelvényénél az előtte haladó másik autó előzése során elveszítette uralmát a járműve felett és a vízelvezető árokba hajtott. A baleset következtében a gépjármű vezetője könnyű, míg két utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben felmerült a gyanú, hogy alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolt.

A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.