Ittasan ült a volán mögé, a rendőrök elfogták

2019. 10. 17., cs - 13:12
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 56 éves helyi lakos ellen folytatott.

A járőrök 2019. augusztus 30-án 23 óra körül Várpalota belterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az intézkedés során az 56 éves helyi lakossal szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A járőrök a sofőrt ezután további mintavétel céljából előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a várpalotai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy önmaguk és mások életének, testi épségének megóvása érdekében ittas állapotban ne vezessenek, és figyelmeztessék erre ismerőseiket, rokonaikat, családtagjaikat is! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Volán mögül őrizetbe

Bíróság elé állítási javaslattal tervezi befejezni a rendőrség, annak az ittas sofőrnek az ügyét, akit közúti ellenőrzés során szűrtek ki a forgalomból a miskolci rendőrök.

 

Négyen sérültek

Három balesetben négyen sérültek meg a hétvégén Tolna megyében.

 

Őrizetben az embercsempész

Egy ukrán férfit vett őrizetbe a rendőrség Komárom-Esztergom megyében, embercsempészés gyanúja miatt.