Ittasan ültek volán mögé

2020. 02. 13., cs - 06:29
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság két ittas sofőr ügyében fejezte be a vizsgálatot.

A járőrök 2020. január 19-én 3 óra körül Várpalota belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 42 éves helyi nőt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A rendőrök 2020. február 2-án 15 óra körül Berhida-Peremarton közötti útszakaszon vontak igazoltatás alá egy személygépkocsival közlekedő 56 éves berhidai férfit, és a vele szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat szintén pozitív eredménnyel zárult.

Az ittas sofőröket a rendőrök előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

A nyomozások vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.