Ittasan ültek volán mögé a sofőrök, eljárás indult ellenük

2021. 07. 29., cs - 10:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügyek vizsgálatát.

A járőrök 2021. július 19-én 23 óra 53 perckor, 2021. július 21-én 16 óra körül és 2021. július 24-én 2 órakor Várpalotán igazoltattak három személygépkocsival közlekedő sofőrt, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. A 27 éves ősi és a két 52 éves várpalotai férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök elfogták őket, majd további mintavételre előállították és vezetői engedélyüket elvették. Mindhárom személy ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozások vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárások iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.