Ittasan, vezetői engedély nélkül, illetve drog hatása alatt vezettek

2019. 05. 17., p - 10:43
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozói két ügy vizsgálatát fejezték be.

Két sofőrrel szemben folytatott nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Az egyik ügyben Máriakálnokon, a Petőfi utcában intézkedtek a rendőrök 2018. november 21-én 16 óra 15 perckor egy 46 éves mosonmagyaróvári sofőrrel szemben, aki egy jobbra ívelő kanyarban letért az úttestről, majd egy fának ütközött. A balesetben a jármű vezetője és utasai is megsérültek. A helyszínre kiérkező egyenruhások ellenőrizték a 46 éves járművezetőt és megállapították, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, illetve az általa megfújt alkoholteszter is pozitív értéket mutatott.

A másik ügyben is balesetet okozott egy 28 éves helybéli férfi, aki Mosonmagyaróváron, a Szent István út és a József Attila út kereszteződésében közlekedett autójával, ugyanazon a napon 19 óra 10 perckor. Haladása során kisodródott az ott lévő körforgalomból. A járőrök intézkedésekor kiderült, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott a vezetést megelőzően, majd miután a rendőrkapitányságra előállították, zavart viselkedése miatt drogtesztet is alkalmaztak vele szemben, ami szintén pozitív értéket mutatott.

A nyomozás során a 46 és a 28 éves férfiakat a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt. A fiatalabb sofőrrel szemben bódult állapotban történő járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt is eljárást folytattak a nyomozók.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.