Ittasan vezettek

2021. 08. 02., h - 13:13
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök Gyulán és Békéscsabán.

Békés megyében 2021. augusztus 1-jén négy helyen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök. Először Gyulán, a Wesselényi utcában 3 óra 45 perc körül egy személygépkocsit vezető nőnél mutatott ittasságot az alkoholszonda. Ezután a gyulai közúti határátkelőhelyről 7 óra 15 perc körül állítottak elő a rendőrjárőrök egy belépésre jelentkező román állampolgárságú autóst, akinél szintén alkoholfogyasztást jelzett a szonda. A harmadik esetben pedig Békéscsabán, a Lencsési úton 16 óra előtt néhány perccel ellenőrzött személyautó vezetőjénél állapították meg a rendőrök, hogy a férfi ittasan közlekedett. Végül 16 óra 45 perc körül Békéscsabán, a Franklin utcában állítottak meg a rendőrjárőrök egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfit. A helyszíni szondáztatás adatai nála is alkoholfogyasztásra utaltak. A további légalkoholmérések eredményei pedig mindegyik járművezetőnél megerősítették azt, hogy ittasan közlekedtek. Ezért a rendőrök elvették tőlük a jogosítványokat és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

Az ittasság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében együttműködést kér a közlekedőktől és továbbra is rendszeresen végez ittasság ellenőrzéseket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták az embercsempészt

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 28 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Forgalomkorlátozás Budapesten

Az október 23-i rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2021. október 20. és 24. között a fővárosban.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője egy csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt három férfi ellen kiadott nyomravezetői díjat 2021. október 19-én visszavonta.