Jármű önkényes elvétele és egyedi azonosító jellel visszaélés

2019. 01. 11., p - 12:27
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A pásztói rendőrök egy helyi férfit vettek őrizetbe.

A Pásztói Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy pásztói lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2019. január 8-án Pásztó, Nagymező úton egy parkolóban álló, rendszám nélküli személygépkocsit - az általa korábban megszerzett indítókulccsal - kinyitotta, majd a járműre a nála lévő szlovák hatósági jelzéseket felhelyezte. Ezt követően B. Győző az autót - a tulajdonos tudta nélkül - beindította, majd azzal a parkolóból elhajtott.

A pásztói járőrök 2019. január 9-én a déli órákban Tar belterületén vonták ellenőrzés alá az autóban ülő 31 éves férfit, akit a helyszínen elfogtak, a rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A gépkocsit a nyomozók lefoglalták. A hatóság tagjai a gyanúsítottat őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.