Kerékpárral is figyelmesen!

2018. 10. 12., p - 15:38
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Két kerékpáros ütközött össze Újkígyóson. Az egyik megelőzte a másikat, majd jobbra kanyarodott, a megelőzött biciklis viszont egyenesen ment volna tovább. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Újkígyóson, a Jókai utca és a Széchenyi utca kereszteződésében 2018. június 2-án, 14 óra 30 perckor összeütközött két kerékpáros. Egymás után mentek, majd a férfi egy lejtős útszakaszon jobban felgyorsult, megelőzte az előtte haladó nőt. Szólt is neki, hogy ne ijedjen meg, elmegy mellette. Amikor ez megtörtént, a férfi jobbra kanyarodott, a nő azonban egyenesen akart továbbmenni, így összeütköztek. A nő elesett és súlyosan megsérült.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az újkígyósi férfi ellen közúti baleset okozása vétség miatt indított eljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. október 12-én átadta az ügyészségnek.

A baleset kapcsán a rendőrség kéri a kerékpárosokat, hogy figyeljenek egymásra! Előzni csak akkor szabad, ha az előzés befejezéskor úgy vissza tudnak térni az út jobb oldalára, hogy nem zavarják meg a megelőzött kerékpárost. Ha előznek, tartsanak megfelelő oldaltávolságot! Amikor többen mennek egymás után, ne menjenek túl közel egymáshoz, mert ha valaki a csoportban megáll, nem tudnak majd időben fékezni! Ha kisgyermekek is kerékpároznak a sorban, erre különösen ügyelni kell.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt határsértő egy kisteherautó rakterében

Békés megyében, a battonyai közúti határátkelőhelyen akart belépni Magyarországra egy kisteherautóval egy román férfi. A jármű rakterében kialakított rejtekhelyen öt török állampolgár bújt meg.