Kifosztás és bűnpártolás miatt kell felelniük

2018. 01. 16., k - 11:37
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Lenti Rendőrkapitányság vádemelést javasol két zalatárnoki férfivel szemben.

Egy novai rendezvény helyszínén felállított magánsátorban aludt a sértett 2017. július 16-án, amikor a hajnali órákban egy ismeretlen személy bement a sátrába és a férfi védekezésre képtelen állapotát kihasználva, eltulajdonította a mellette lévő lemezkazettát, a benne lévő pénzzel együtt.

 

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök egy 18 éves zalatárnoki fiatalembert gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével, aki egy négyfős társasággal italozott a helyszínen a rendezvényt követően. A gyanúsított a sátorból elhozott lemezkazettát átadta 33 éves társának, aki a ruhája alá rejtve a többiekkel együtt kerékpárra ült, majd hazafelé menet a zsákmányt elosztották egymás között.

A Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 18 éves férfi ellen kifosztás bűntett, a 33 éves férfivel szemben bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Lenti Járási Ügyészségnek. A pénzen velük osztozkodó másik két társuknak tulajdon elleni szabálysértés miatt kell felelniük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Évbúcsúztató ünnepség

A Belügyi Nyugdíjasok Pest Megyei Egyesülete jó hangulatú, színes programokkal tarkított évzáró rendezvényt tartott.

 

Őrizetben a szegedi zsebtolvaj

Az egyik szegedi bevásárlóközpontban több vásárló táskájából lopott egy külföldi nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították, majd őrizetbe vették.